De mini-gespreksgroep als geloofsgesprek De mini-gespreksgroep als geloofsgesprek

Iets dat je bezighoudt en waarvan je wel eens wilt weten hoe anderen er over denken: u brengt een vraag, ervaring, tekst, gebeurtenis, of wat dan ook in, we zoeken 3 of 4 gemeenteleden die hun gezichtspunt wel willen delen: zie daar een eenmalige gespreksgroep over dat wat u zo bezig houdt.

Iedereen heeft wel eens een vraag waarvan je wel eens zou willen weten hoe anderen er over denken. Iets dat je bezig houdt, waar je niet uitkomt, iets waarover je andere gezichtspunten kunt gebruiken om verder te komen. Ook op de geloofsweg dienen zich van tijd tot tijd vragen, kwesties, onderwerpen en ervaringen aan die je graag eens met andere gelovigen zou willen delen om te horen hoe zij daar tegen aan kijken. Dat kan van alles zijn: een moeilijke bijbeltekst, een persoonlijke situatie, een ervaring, van alles.
Soms komen mensen spontaan met elkaar in gesprek. Maar het kan ook georganiseerd als ‘mini-gespreksgroep’ Het werkt zo:
 
Wanneer iemand op de geloofsweg een vraag of onderwerp heeft waarvan je wel eens zou willen weten hoe anderen daarover denken, die kan dat bij predikant of ouderlingen aangeven (mail, telefoon of persoonlijk). We maken dan een afspraak voor een gesprek, waarbij we in overleg ook een paar gemeenteleden uitnodigen. Zo ontstaat een eenmalige mini-gespreksgroep.

Op de afgesproken tijd beginnen we met gebed en dan licht de aanvrager zijn of haar vraag toe. Na geluisterd te hebben geven de andere aanwezigen ieder een eerste reactie, dat vandaar overgaat in een gesprek.
De verwachting is dat we met een uur of anderhalf wel zullen kunnen afronden.
terug