Cursus Bijbellezen met pen en papier Cursus Bijbellezen met pen en papier
Bijbellezen is niet eenvoudig; het vraagt om vertraging. Door de tekst in kleine eenheden over te schrijven ontstaat een vertraging bij het lezen die de tekst kan openen. Dan wordt lezen luisteren, luisteren naar God. Drie keer oefenen we deze manier van lezen/schrijven/luisteren en delen we onze ‘vondsten’.

De Bijbel is geen gewoon leesboek, niet een roman waar je eens lekker voor gaat zitten. Het is ook geen folder of website die je scant op wat van je gading is. Luisteren naar de teksten van de Bijbel vraagt een andere ‘leesstrategie’. Een manier van lezen die vertraagd, meer vorsen dan lezen. Want luisteren naar teksten uit de Bijbel is uiteindelijk willen luisteren naar de stem van God.
Simpel pen en papier kan een geweldig hulpmiddel zijn om op een vertragende, kauwende, biddende manier de Bijbel te lezen.
Op drie avonden willen we samen deze manier van bijbellezen met pen en papier in praktijk brengen.

Het gaat om een praktische cursus: korte uitleg en dan gaat ieder voor zichzelf aan de slag met de bijbeltekst en pen en papier. Zwijgend luisteren naar de tekst door te schrijven met zoveel mogelijk ruimtes. Het is leren door te doen en gewoon te proberen. Daarna bespreken we samen wat deze manier van ‘lezen’ heeft opgeleverd en wisselen we tips uit over deze manier van lezen.

 
terug